Bejelentkezés
Időpontfoglalás

Rólunk

Rólunk

Schönherz Iskolaszövetkezet

A Schönherz Iskolaszövetkezetet 1995-ben alakult. Szakmai, kiemelten informatikai, mérnöki, műszaki és adminisztratív diákmunkák közvetítésére specializálódtunk, de ajánlataink között hagyományos diákmunkák és hostess feladatok is megtalálhatók. Küldetésünk, hogy hidat képezzünk a jövő szakemberei és a munkaadó cégek között. Szerepünk kétirányú: az egyetemistákat, főiskolásokat szakmai tapasztalatokhoz és bevételi forráshoz juttatni, a megrendelőknek pedig humán erőforrást és utánpótlást biztosítani. Budapesti telephelyünk mellett 2004-ben Debrecenben, 2011-ben Miskolcon, 2013-ban Pécsett nyitottunk kirendeltséget.

Miért dolgozz velünk?

Mert olyan, egyetem és főiskola mellett végezhető munkákat biztosítunk, amelyek nemcsak az anyagi problémáidat oldják meg, hanem szakmai fejlődési lehetőséget is biztosítanak számodra, és ezzel megalapozhatják a jövődet, segítenek karriered építésében. A szakmai diákmunkalehetőségek mellett természetesen hagyományos diákmunkákkal is foglalkozunk, de elsődleges célunk az, hogy már a tanulmányaid során hasznosíthasd elméleti tudásodat, ami később segíthet az elhelyezkedésben.

Több mint 20 éve foglalkozunk diákmunka közvetítéssel, és hogy munkánknak mennyire van létjogosultsága, bizonyítja a tény, hogy a rajtunk keresztül dolgozó diákok 73%-a diplomaszerzés után ajánlatot kap attól a cégtől, amelynél diákmunkát vállalt. Számos képzési és fejlődési lehetőséget biztosítunk tagjaink számára, hogy maximális mértékben segítsük őket karrierjük elindításában, és az adott pozícióhoz való megfelelésben.

Irodáinkat Budapesten, Debrecenben Miskolcon és Pécsett találod. Érdemes benézned!

Ha szeretnéd hasznosítani tudásod, ha érdekel az informatikusok, programozók, fejlesztők, mérnökök, gépészek vagy adminisztratív dolgozók világa, ha szakmai tapasztalatot szereznél, ha klassz fizetést szeretnél egy megbízható munkaadótól, akkor jó helyen jársz! Keresd meg a számodra legalkalmasabb állást!

Chekkold aktuális ajánlatainkat és jelentkezz egyszerűen és gyorsan az általad választott munkára!

Történetünk

A Schönherz Iskolaszövetkezet 1995-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának Schönherz Zoltán Kollégiumában. Eredetileg a BME diákjait alkalmaztuk, de megrendelőink számának és igényeinek növekedésével párhuzamosan szélesítettük tagsági keretünket, és ma már bármelyik egyetem és főiskola hallgatóinak kínálunk különböző diákmunkákat.

Budapesten már jócskán megvetettük a lábunkat, így 2004-ben a terjeszkedés mellett döntöttünk és megnyitottuk debreceni irodánkat. Ezt követte 2011-ben miskolci, majd 2013-ban pécsi irodánk létrehozása. Így ma már bátran állíthatjuk, hogy az ország nagy részén jelen vagyunk!

A számok nyelvén beszélve: 2015-ben, cégünk fennállásának 20. évében 498 partnerünk 672 projektjén összesen 3164 diákunk dolgozott.

Amit kínálunk

Szeretnéd pénzre váltani tudásodat, de még nem tudod, hogy milyen lehetőségeid vannak? Ha elindulnál a karrierhez vezető – talán nem is annyira – rögös úton, akkor a legjobb helyen jársz!

Amit garantálunk számodra, ha velünk dolgozol:
  • szakmai tapasztalatot szerezhetsz
  • egyetemi tanulmányaidat kiegészítheted gyakorlati tudással
  • szakmai gyakorlatként is végezheted a munkád
  • a tudásoddal egyenértékű fizetést biztosítunk
  • időben megkapod a fizetésed


Lássunk egy példát, milyen fizetéseket zsebelhetsz be!
Kezdő fejlesztő (abszolút kezdő)
1000 Ft/óra
Junior fejlesztő (egyetemen szerzett fél éves gyakorlat)
1000-1200 Ft/óra
Középhaladó fejlesztő (cégnél szerzett legalább fél éves tapasztalat)
1200-1800 Ft/óra
Senior fejlesztő (cégnél szerzett legalább 1,5 éves tapasztalat)
2000 Ft/óra-tól

Schönherz Akadémia

Diákból Junior – neked is menni fog!

Ingyenes IT képzés
Ingyenes IT képzés, amivel bebiztosítható a suli közbeni és utáni karrier! Ezt nyújtja a Schönherz Akadémia, amely 2012 óta azon munkálkodik, hogy közelítse a munkát kereső diákok tudását a piac aktuális szakmai igényéihez. A 3 hónapos intenzív képzés során a cél a szakmai tudás mélyítése és gyakorlatba ültetése, amelyet az informatikai piac kiemelt senior fejlesztői biztosítanak. Az Akadémia teljes mértékben felkészít a szakmára és megadja a biztos alapot az álláskereséshez. JAVA EE, webfejlesztés – UI, VISUAL C# és .NET és haladó MS BI területeken szervezünk képzéseket, majd segítünk az elhelyezkedésben is. Olyan diákunk még nem volt, aki a képzés után ne talált volna azonnal munkahelyet!

Aktuális képzéseinkért KATT:
Budapest
Debrecen

Sajtó

Nagy örömünkre szolgál és megtiszteltetés, hogy hosszú évek óta folyamatosan helyet kapunk a legkülönbözőbb sajtóorgánumokban, legyen szó diákmunkával, diákmunkavállalással, vagy iskolaszövetkezeti működéssel kapcsolatos szakértői megszólalásról, vagy éppen általunk indított egyedi, kreatív kezdeményezésekről.

Íme néhány példa az utóbbi időből:

Kütyü.hu – Megnőtt a kereslek a mobilalkalmazás-fejlesztők iránt

Prim hirek – Megnőtt a kereslet a mobilalkalmazás-fejlesztők iránt

Sg.hu – Mobilfejlesztő-képzést indított egy iskolaszövetkezet

HVG.hu – Egyre többen fedezik fel a közel-diplomásokban rejlő potenciált

Debreceni Szuperinfó – Diákmunka: a karrier első lépcsőfoka

Origo.hu – Erről még a szülők is azt gondolják, hogy hasznos

HVG.hu – Nyaralás munka nélkül – el lehet engedni!

Adózóna.hu – Nyaralás munka nélkül – el lehet engedni!

Tv2 – Tények – Nincs pénzük elköltözni

Kreatív.hu – Imázsvideó a Schönherz Iskolaszövetkezettől

Piac és Profit online – Nemcsak a diákoknak jó a gyakornokság

Player.hu – Michelle Wild szobalányként mondja, hogy nagyon rossz kisfiú voltál

Life.hu – Michelle Wild újra kamerák elé állt

Metropol napilap – A vállalatoknak is jól jön a szakmai diákmunka

Piac és Profit Online – Diákmunka is lehet szakmai gyakorlat

Családi lap – Dolgozni akarok, nyáron!

A menedzsment

Baross Levente, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke

Diákként kezdtem a Schönherz Iskolaszövetkezetnél még 2003-ban, aztán a cég belső embere lettem, és projektvezetőként folytattam tevékenységemet. Ezt követően projektmenedzseri pozícióba léptem, majd 2014 nyarától abban a szerencsés és igencsak tevékeny helyzetbe kerültem, hogy megválasztottak az Iskolaszövetkezet elnökének. A pozícióval persze nemcsak a hangzatos titulus jár: összefogom és koordinálom a HR, a projektvezetők és az értékesítők munkáját, gyakorlati feladatokat végzek üzemeltetés területen és néhány kiemelt partnerrel is tartom a kapcsolatot.

Soós István, a Schönherz Informatikai Stúdió ügyvezetője

Még BME-s koromban, 2001-ben kerültem a céghez, mint sales és stratégiai tanácsadó. Ma javarészt stratégiai feladatokért felelek, valamint partnerkapcsolatok kialakítása és ápolása, illetve a cég szakmai rendezvényeken történő képviselete tartozik hozzám. Jó érzés egy olyan vállalat élén állni, ahol lelkes fiatalokkal teli csapatokkal dolgozhat az ember.

Lovas István, regionális irodákért felelős vezető

A Schönherz Kollégiumi idők repítettek a céghez, 2004-ben. Ekkor indítottuk el debreceni kirendeltségünket, amelynek a vezetője lettem. 2011-től a miskolci, 2013-tól pedig a pécsi iroda menedzsment feladataival bővült a munkaköröm. Immáron mindhárom regionális iroda koordinációs feladatait ellátom, valamint 2012 óta a Schönherz Akadémiáért is felelek.

Bukta Szilárd, HR vezető

2016 októberében csatlakoztam a vállalathoz, mint HR vezető. Az elmúlt 12 évben a Magyar Telekom csapatát erősítettem, és megrendelőként is igen elégedett voltam a Schönherz Iskolaszövetkezet diákjaival. A cégen belül felelek többek között a diáktoborzási szisztémákért, valamint a kiválasztási folyamatokért, és igyekszem mindezt úgy tenni, hogy naprakészen megfeleljünk az aktuális üzleti igényeknek, miközben maximálisan eleget teszünk diákjaink elvárásainak is.

Hovány Tamás, projekt- és értékesítési vezető

10 éve dolgozom a cégnél és mivel magam is projektvezetőként kezdtem, ma már hamar ráérzek kinek, mikor, mire van szüksége, legyen szó diákról, partnerről vagy munkatársról. 2014 óta irányítom a projektvezetői csapatot, akikkel azon vagyunk, hogy lehetőség szerint minél több cég igényeljen szakmai diákmunkaerőt, és a mi feladatunk az is, hogy adott partnert összekössük a megfelelő tudású diákkal. Tevékenységi köröm nemrégiben tovább bővült értékesítési vezetői feladatokkal, így az ajánlatok kiadása is hozzám tartozik.

Miklós István, gazdasági vezető

2007-ben kerültem a céghez könyvelőként. Három évvel később kértek fel arra, hogy segítsek a szövetkezet mindennapi működésében pénzügyi vezetőként. 2012-2016 között koordináltam teljes körűen ezt a területet, amikoris a munka még hatékonyabb menete érdekében két részre, pénzügyre és számvitelre bontottuk részlegünket. Jelenleg ez utóbbi irányítását látom el.

Referenciacégek

Abesse
Abesse:
„Megbízhatóság, hozzáértés, rugalmasság. Ezt várják el tőlünk az ügyfeleink, ezt várjuk el mi is a beszállítóinktól, és ezt meg is kapjuk tőletek, a Schistől. Ezt köszönöm, és a továbbiakban is számítunk rátok, ha ambiciózus, fiatal szakemberekre lesz szükségünk a projektjeinkbe tartósan, vagy átmeneti jelleggel.”
Taninform
Taninform:
„Az elmúlt években fejlesztőink egy része a SCHIS által közvetített diákok közül került ki, majd lett munkavállalónk. A kiközvetített diákokban sem szakmailag, sem emberileg nem kellett még csalódnunk.”
Webtown
Webtown:
„Nagyon régóta dolgozunk együtt a SCHIS-el. Kollégáink nagy részét a kezdetekben rajtuk keresztül foglalkoztattuk. A mai napig aktív kapcsolatot ápolunk. Gyors és precíz munkavégzés, korrekt ár és megbízhatóság jellemzi őket!”
Prodacont
Prodacont:
„A Schönherz Informatikai Stúdió által biztosított képzett diákok révén javult a versenyképességünk, rugalmasabban tudtunk reagálni a kereslet ingadozásához. Igényeinkre gyorsan és kiváló minőségben reagáltak, a több éves sikeres együttműködés eredményeként immár stratégiai partneri viszony alakult ki közöttünk.”
Danubius
Danubius:
„Sokkal többet nyújtanak, mint az átlagos iskolaszövetkezetek - igazi partnerként működnek. Felmérték és megértik az igényeinket, segítenek a jelöltek előszűrésében, így mi már csak a legesélyesebb hallgatókra koncentrálhatunk. Külön öröm, hogy újabban a diákok képzésébe is bekapcsolódtak, így gyorsabban bevethetők éles projekteken.”
Graphisoft
Graphisoft:
„A Schönherz Iskolaszövetkezet szakemberei kiváló munkát végeznek a jelentkezők szakmai előszűrése során, így nagyban megkönnyítik munkatársainknak a megfelelő diákkollégák kiválasztását.”
Grepton
Grepton:
„Több éve dolgozunk a Schönherz Iskolaszövetkezettel, számos diákot közvetítettek hozzánk, akik közül jó néhányan az egyetem befejezése után munkatársként helyezkedtek el nálunk. Ismerik a munkaerőpiaci trendeket, azonnal reagálnak a változásokra, és megtalálják a felkészült, tehetséges fiatalokat (szakmai tesztjük külön segítség számunkra). Gyors, pontos és megbízható csapat, akiket azzal sem tudunk kizökkenteni, ha „már tegnapra” kell az új munkaerő.”
IP System
IP System:
„Rugalmasság, elszántság, csapatmunka. Ezt szeretjük a Schönherz-ben.”
Lightware
Lightware:
„Szeretünk a Schönherz Iskolaszövetkezettel dolgozni, mert segítőkészek, rugalmasak, gyorsan teljesítik a kéréseinket és mindig pontosak az elszámolásban.”
Logmein
Logmein:
„Azért szeretünk a Schönherz Iskolaszövetkezettel dolgozni, mert gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak az ügyféligényekhez.”
Novell
Novell:
„A Novell PSH számos nagyvállalati ügyfélnél biztosít IT tanácsadási, projekt implementációs és üzemeltetés támogatási szolgáltatást. Tevékenységünk kapcsán számos alkalommal, sok feladat esetében hatékonyan vesszük igénybe informatikai hallgatók segítségét. Pillanatnyilag is több diáknak kínálunk munkalehetőséget, amely a Novell PSH és diákok számára is egyaránt számos lehetőséget rejt. A Schönherz Iskolaszövetkezettel többéves kiváló partneri kapcsolat alakult ki, mely nagyban segíti a megfelelő szakértők kiválasztását, valamint egyszerűsíti, gördülékennyé teszi az adminisztrációt.”
Telekom
Telekom:
„Az Iskolaszövetkezettől mindig határidőre megkapjuk a szükséges erőforrást, még a legextrémebb egyedi kéréseinket is a leghatékonyabban szolgálja ki. A kapcsolattartás kellően személyes és hatékony, a kapcsolattartó mindig elérhető, a visszajelzések és az ügyintézés gyors. Az Iskolaszövetkezettel való együttműködésünk nagyban hozzásegíti az osztályomat a céljaink eléréséhez.”
Tigra
Tigra:
„2011 óta dolgozunk együtt a Schönherz Iskolaszövetkezettel, abszolút elégedettek vagyunk az együttműködéssel, kooperatív és rendkívül rugalmas partner. Nagyon jól végzi a csapat az előszűrést, az évek során a legtöbb potens diákjelentkezőt ők közvetítették hozzánk. Munkájukra a jövőben is kiemelten is számítunk.”
Vigadó
Vigadó:
„A Schönherz Iskolaszövetkezet megbízható partner mind a nyújtott szolgáltatás, mind az együttműködés minőségének terén.”